نو آوری
شرکت های فنی مهندسی کشاورزان جوان
اطلاع رسانی به مدیران عامل شرکتهای فنی مهندسی کشاورزی خراسان رضوی
شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:نو, :: 9:32 :: نويسنده : ساسان

در این مقاله آمده است: دانشمندان هسته ای ایران توجه جهانیان را به خود جلب کرده و گویی بر سایر افق های علمی و تحقیقاتی ایرانی سایه افکنده اند، اما نمی توان زیست شناسان این کشور را نیز نادیده گرفت. آنها در قالب تلاشی شجاعانه دست به کار بزرگی زده اند که نتیجه ای جز ایجاد انقلابی بزرگ در صنایع کشاورزی جهان نخواهد داشت.

فیلیپ بریشر، برنج مهندسی ژنتیکی شده ایران را که با استفاده از تکنیک های نوین مهندسی ژنتیکی تولید می شود را در زمره یکی از مهم ترین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی جهان در دوران معاصر و حتی ایران در چند دهه اخیر می داند و در این میان نباید این نکته را نیز از یاد برد که برنج یکی از غذاهای اصلی مردم در بسیاری از کشورهای جهان است. به نوشته وی، ایرانی ها چند سال پیش نخستین گونه برنج مهندسی ژنتیکی خود را در قالب فروش تجاری ارائه کردند تا رسما وارد این بازار جدید و در عین حال علمی بازرگانی شده باشند. این برنج و تلاش هایی که برای تولید آن صورت گرفته است، تحولی تاریخی در ایران به حساب می آید. از آن گذشته باید برنج مهندسی شده ژنتیکی ایران را به عنوان یکی از تاریخی ترین دستاوردهای زیست فناوری برشمر د که می تواند تحولی بزرگ در بازارهای جهانی این محصول ایجاد کند. از آن گذشته اشاره به این نکته نیز ضروری است که برای نخستین بار در جهان بوده است که گونه ای از برنج تولید شده با استفاده از تکنیک های نوین زیست فناوری پس از گذراندن مراحل قانونی به مرحله تولید و در نهایت فروش تجاری رسیده است.

البته تنها این ایران نبوده است که در سال های اخیر در زمینه تولید برنج هایی با کیفیت بهتر و ارزش غذایی بالاتر آن هم با استفاده از زیست فناوری در جهان مطرح شده است. در کشوری نظیر چین تلاش های قابل توجهی صورت گرفته است که نشان می دهد، برنج می تواند در آینده با تحولات قابل توجهی در بازار کشورهای مختلف جهان خرید و فروش شود. از تمامی این جنبه ها که عبور کنیم، نوبت به مقوله دیگری تحت عنوان نگاه منطقی به کشاورزان در کشورهای در حال توسعه و حتی فقیر جهان می رسد. از سال ها پیش همواره این نکته مطرح بوده است که کشاورزان در کشورهای فقیر جهان نظیر برخی مناطق آفریقایی باید از مزایای زیست فناوری و توسعه دانش تولید برنج های با کیفیت بهره مند شوند. آنچه که در کشوری نظیر ایران در زمینه تولید این نوع محصولات صورت می گیرد، بارقه های ارزشمندی از آغاز این بهره مندی است.

فیلیپ بریشر در بخش دیگری از گزارش خود ادامه می دهد: ایرانی ها همچون چینی ها که در مرحله تجاری سازی برنج مهندسی شده ژنتیکی خود قرار دارند، عمده تحقیقات مرتبط با این عرصه را در بخش دولتی و عمومی انجام می دهند تا خصوصی و به نظر می رسد در سایر کشورهای جهان نیز که تلاش هایی در این عرصه آغاز شده است، باید بخش دولتی و عمومی نیز وارد عرصه شود. در کنار تمامی این مسائل، توجه به جنبه هایی نظیر بهداشت و ایمنی این محصول از اهمیت حیاتی برخوردار است. با توجه به آن که این محصول در بسیاری از کشورهای جهان مورد مصرف قرار می گیرد، دانشمندان ایرانی آزمایشات بررسی ایمنی و سلامت بسیار پرهزینه ای برای محصول جدید خود در نظر گرفتند تا با خیالی آسوده مهر تاییدی بر آغاز تجاری سازی این محصول زده باشند.

تاکنون نیز نتایج این آزمایشات و نظارت های سرسختانه، امیدوارکننده نشان داده اند به طوری که دانشمندان ایرانی از رشد ۱۰ درصدی برداشت محصول برنج از اراضی کشت خبر داده اند. بر این اساس دانشمندان ایرانی توانسته اند به ازای هر آکر (معادل ۴۰۴۷ متر مربع) تا ۲/۲ تن برنج برداشت کنند. این درحالی است که در آمریکا و با استفاده از فوق مدرن ترین تکنیک های کاشت و برداشت برنج، از سطحی مشابه بالغ بر ۲/۳ تن برنج برداشت می شود. دانشمندان بر این باورند موفقیت محققان ایرانی در تولید برنج مهندسی شده ژنتیکی نشان روشن و عالی در این زمینه است که نشان می دهد می توان با تکیه بر فناوری های نوین، تحولی ریشه دار در محصولات غذایی و اولیه میلیاردها تن از مردم جهان ایجاد کرد. تنها سال ۲۰۰۵ برآورد شد بین ۵۰۰ تا یکهزار کشاورز ایرانی برنج مهندسی شده ژنتیکی از اراضی خود برداشت کردند و فقط از یک سال پس از این دوره تاریخی بوده است که فرآیند تجاری سازی این محصول آغاز شد. در این میان تجاری سازی این محصول نیز مباحث خاص خود را دارد.

در کشوری نظیر آمریکا، کشاورزان تا زمانی که مطمئن شوند برنج تولید شده شان که با استفاده از مهندسی ژنتیکی ارائه می شود، در اروپا و ژاپن بازار خوبی داشته باشد، کاری با زیست فناوری ندارند و این به این دلیل است که عمده محصول برنج تولید شده در این کشور صادر می شود اما بی شک باید قبول کرد تحولات اخیر در ایران و چین در زمینه تولید برنج مهندسی شده ژنتیکی فشارهای زیادی به دولت بوش وارد کرد تا برآورد کلی را در خصوص واردات این گونه از محصولات آغاز کند. جالب این است، کشوری نظیر آمریکا که مدعی پیشتازی در صنعت کشاورزی جهان است، هنوز مطمئن نیست چگونه با محصولاتی از این دست که در ایران و چین و برخی کشورهای دیگر تولید می شود، چگونه برخورد کند! به هر تقدیر ایران وارد باشگاه تولید کنندگان محصولات مبتنی بر مهندسی ژنتیکی شده و در آینده نیز باید منتظر تولیدات دیگری از این دست در این کشور بود.

   
   
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها
  • ردیاب خودرو

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شرکت های فنی مهندسی کشاورزان جوان و آدرس fanykshavarzi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 69
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 70
بازدید ماه : 177
بازدید کل : 26159
تعداد مطالب : 204
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1



آخرین اخبار مشهد: